Find andet projekt

Living Lab til lands, til vands og i luften - en skolekultur med bæredygtighed i fokus

  • Living Lab til lands, til vands og i luften - en skolekultur med bæredygtighed i fokus

Projektbeskrivelse

I tæt samarbejde med Klimatorium vil UCH-HTX undervise unge i analyse af grøn omstilling og bæredygtige løsninger, og hvordan der kan arbejdes innovativt, handlekraftigt og tværfagligt med at løse lokale og globale udfordringer.


 


Projektets mål og indhold

Mål 1: Etablering af lokalt Living Lab på UCH til brug i undervisningen. Det lokale Living Lab bygges op med udgangspunkt i en innovativ og eksperimenterende tilgang. På en måde, der er hensigtsmæssig i undervisningsmæssig sammenhæng og sådan, at relevante data og resultater fra det lokale Living Lab kan indgå i Klimatoriums Living Lab. 

Living Lab vil fx indeholde:

  • Grundvandsloggere til grundvandsmålinger
  • Satellitreflektorer
  • Udstyr til arbejde med aerodynamik i vindtunnel
  • Udstyr til DNA-analyser mhp genbrug af forskellige plasttyper
  • Udstyr til måling og oprensning af pfas via pyrolyse
Succeskriterier og resultater: Vi har etableret et lokalt Living Lab med måleudstyr, dataopsamling og mulighed for at eksperimentere på UCH, som kan bruges i undervisningen og spiller sammen med Klimatoriums Living Lab. Vi har opstillet et vartegn, der kan ses udefra, som illustrerer grøn omstilling.

Mål 2: Via samarbejde med lokale virksomheder og gennem brug af Living Labagerer htx-elever løsningsorienteret i forhold til aktuelle klima- og miljømæssige problemer på et højt fagligt niveau.

Succeskriterier og resultater: Vi har udviklet, afprøvet og beskrevet undervisningsforløb til 3. htx medinddragelse af Living Lab som både er handlingsrettede, forskningsrelaterede og giver eleverne håb. Undervisningsforløbene er afprøvet i 6 htx-klasser. Living Lab er introduceret og brugt i forbindelse med studieområdeprojektet i 2 htx-klasser.

Mål 3: Særligt engagerede og talentfulde htx-elever inden for STEM-området får mulighed for at dyrke deres interesser gennem samarbejde med Klimatorium og/eller deltagelse i talentkonkurrencer.

Succeskriterier og resultater: Underviserne har fortalt om mulighederne for samarbejde med Klimatorium og deltagelse i konkurrencer. Grupper af elever fra fire 3. htx-klasser har deltaget i ”Innovation Tech”-konkurrencen i løbet af projektperioden. Enkelte elever har fået en særlig tilknytning ti lKlimatorium.

Mål 4: Grundskoleelever bliver interesserede i STEM-uddannelser. På den korte bane er det i forhold til valg af ungdomsuddannelse. I et længere perspektiv er det i forhold til videregående STEM-uddannelser.

Succeskriterier og resultater: Vi har udviklet, afprøvet og beskrevet undervisningsforløb til folkeskolens overbygning med inddragelse af Living Lab, som fremmer elevernes interesse for STEM-uddannelser. 2 folkeskoleklasser har deltaget i aktiviteten.

Projektets Partnerskab

UddannelsesCenter Holstebro, Klimatorium, Rolf Krake Skole, Faerch A/S, Stena Recycling i Herning og Vestforsyning Vand.

 


Projektperiode

   til d.

Ønsker du som ungdomsuddannelse i Region Midtjylland at søge om midler til en projektidé?

Så kan du Læse mere på https://www.rm.dk/regional-udvikling/fremtidssikrede-uddannelser-og-kompetenceloft/for-uddannelsesinstitutioner/uddannelsespulje/


Living Lab til lands, til vands og i luften - en skolekultur med bæredygtighed i fokus

Kontakt

Projektleder
Marianne Katrine Husted
UddannelsesCenter Holstebro, 
mhu@ucholstebro.dk
99122401


Projektejer

Uddannelsescenter Holstebro (UCH)

Samarbejdspartnere

UddannelsesCenter Holstebro, Klimatorium, Rolf Krake Skole, Faerch A/S, Stena Recycling i Herning og Vestforsyning Vand.

Top